Hungarian Croatian Czech English German
IGEN PROJEKTZÁRÓ RENDEZVÉNY

 IGEN PROJEKTZÁRÓ RENDEZVÉNY

2014. március 21-én Peresznyén, a Művelődési Házban került megrendezésre az IGEN projekt záró rendezvénye. A programon a meghívott előadók mellett turisztikai szolgáltatók, egyesületi önkéntesek és a sajtó képviselői is megjelentek. 

Grüll János, Peresznye polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a község sokat tesz Peresznye természeti kincseinek megőrzéséért, és elsődleges feladatának tekinti a hagyományőrzést is. 

Ágh Péter, országgyűlési képviselő köszöntőjében ki tért rá, hogy az Írottkő Natúrpark példaértékű munkájával Magyarországon a turizmus és vidékfejlesztés területén védjeggyé vált. 

Bakos György, az Írottkő Natúrparkért Egyesület elnöke a projektpartnerek közötti kiváló kooperációt méltatta, és a megvalósított tevékenységeket ismertette a résztvevőkkel. A Geschriebenstein Natúrpark elnöke, Christian Pinzker előadásában legjelentősebb projekteredményként a közös honlap létrehozását emelte ki: a fáradságos munka meghozta gyümölcsét, hiszen 2014 áprilisától már a megújult weboldalon olvashatók a natúrparki aktualitások. A Bécsi Egyetem képviseletében Norbert Weixlbaumer tartott előadást, melyben a Hodászi Kartában megfogalmazott irányelvek követésének fontosságát hangsúlyozta. Básthy Béla, a Magyar Natúrpark Szövetség elnöke prezentációja során a német, osztrák és svájci natúrparkok működésébe is bepillantást nyerhettek a résztvevők. 

Az előadások után a résztvevők Grüll János kiváló vendégszretetének köszönhetően falunéző séta során megismerkedhettek a Magyarországi Horvátok Katolikus Gyűjteményével, a kastélyparkkal és a Szent Egyed Templommal. A dinamikusan fejlődő település elsősorban pályázati forrásokból valósítja meg rövid- és hosszútávú céljait. 

IGEN projekt

(Részlet az IGEN/JA Magazin IV. évfolyam 1. számából)

 

Rovatok : Esemény, 2014.
Az olvasók hozzászólásai Kedvenc Küldje el barátjának!
PDF