Hungarian Croatian Czech English German
Galambász gyűlés

 

2014. február 1-jén a kőszegi H-07 jelű postagalamb egyesület tagjai Peresznyén tartották meg díjkiosztó ünnepségüket. A tagokat a két helyi galambász, Orbán Balázs és Krizmanich Pál fogadta a tűzoltó szertárban. Rövid beszélgetés után elkezdődött a díjak és oklevelek átadása. Egyesületi csapatbajnokságban 1. helyezett Buza Gábor, 2. helyezett Krizmanich Pál, 3. helyezett pedig Schönfeld Gyula lett. Ezt követően gyűlést tartottak, ahol értekeztek a 2014. évi teendőkről, aktuális kérdésekről. A gyűlés végeztével az est hátralévő részében kötetlen beszélgetés és egy tál babgulyás várta a sporttársakat. 

Az egyesületről: 

2003-ban alakult meg, azóta rendszeresen versenyeznek évről évre. A taglétszám 10 fő, melyből vannak Peresznyéről, Horvátzsidányból és Pusztacsóból is. Az egyesület elnöke Buza Gábor, versenybizottság elnöke Krizmanich Pál, pénztáros pedig Orbán Balázs. Az egyesület a 14-es nyugat-Dunántúli Tagszövetséghez tartozik. 

A röptetésről:

A galambokat április második felétől kezdik tréningeztetni, majd május első vasárnapján kezdődik el az 1. verseny. A nyári hónapokban minden hétvégén mennek a galambok a verseny utakra. Minden héten messzebb viszik őket. A leghosszabb út a tavalyi évben Magdeburg volt. Észak-nyugati irányt röptetnek, így vannak osztrák, cseh és német utak. A galambokat Kőszegről kamion szállítja el a feleresztési helyre, majd ott egy megadott időpontban engedik el őket. 

Sokan kérdezik, hogy hogyan talál haza a galamb. A legvalószínűbb magyarázat az, hogy a föld mágneses terét használja a tájékozódáshoz, de hogy valójában hogyan is csinálják, az örök rejtély marad.

 

Rovatok : Esemény, 2014.
Az olvasók hozzászólásai Kedvenc Küldje el barátjának!
PDF 
 

Naptár

Ma 2024. július 23., kedd, Lenke napja van.

Holnap Kinga és Kincső napja lesz.

Hasznos hírek

Időjárás