Hungarian Croatian Czech English German
Sportkomplexum átadása Peresznyén

2014. március 29-én került átadásra egy új sportkomplexum Peresznyén. Játszótérrel, sportpályával, új fittnesz eszközökkel és defibrillátorral gazdagodott a község, melyeket LEADER vidékfejlesztési alapok pályázaton sikerült elnyerni. A fejlesztés összköltsége 22, 8 millió forint volt. Ebből az önrész 7, 9 millió forintot tett ki. A multifunkcionális játszótér részei a következők: 1 db 24X42-es sportpálya, ami labdarugó, kézilabda, röplabda, kosárlabda tevékenységre alkalmas. A pálya további tartozéka 4 db ugrórámpa gördeszka tevékenységhez. A játszótéren egyensúlyozó gerenda, rugós játék, rönkhomokozó, mérleghinta, fészekülés-hinta, együléses hinta és játékvár várja a gyerekeket. A fittneszpályán háromrészes nyújtót, haserősítőt és hátmasszázst tudtunk kialakítani. A pályázat részeként defibrillátort is beszerzett a település. A készülék használatára az Országos Mentőszolgálat hat önkéntes tűzoltót képzett ki. A település lakóinak március 28-án tartottak előadást és oktatást a kiképzett tűzoltók és a mentőszolgálat alkalmazottai. Településünkön az elmúlt négy év folyamán kb. 130 millió forint értékben valósultak meg különböző közcélú fejlesztések. Települési önkormányzati fejlesztésként megújult a temető kápolna, a temetői infrastruktúra valamint a faluház. Egyház-községi beruházásban megújult és korszerűsödött a templom és a plébánia épülete is. 

 
 
Rovatok : Esemény, 2014.
Kedvenc Küldje el barátjának!

Olvasóink hozzászólásai (1)
Írta: admin, Dátum : 2014. 05. 18 11:42,
1. Üzenet az Amerikai Egyesült Államokból
A napokban email üzenetet kaptam Connecticut állam Danbury városából, amit most közzéteszek: 
"MOST MÁR TÖBB MINT EGY ÉVE MONDOM NEKED, HOGY MILYEN HÁLÁS VAGYOK A KÉPEKÉRT ÉS A CIKKEKÉRT, AMIT TE, BRIGOVICH ÉS A PERESZNYEI HÖLGY A WEB-RE RAKTOK. 
MINDEN REGGEL VÁROM A WEB-UTAZÁST, MINT A REGGELIT. 
TÖBBET TANULOK PERESZNYÉRÖL , HORVÁTZSIDÁNYRÓL, ÓLMODRÓL, TÖMÖRDRÖL ÉS UNDRÓL, MINTHA MAGYARORSZÁGON ÉLNÉK. 
MAJDNEM 60 ÉV UTÁN, MÉG SOK MINDENT MEGISMEREK. 
JÓ TÖRTÉNELMI EMLÉKET HAGYTOK A " GRADISCE " KÖRNYÉKÉNEK. 
LÉGY SZÍVES KÖSZÖND MEG A NEVEMBEN , SZORGALMAS MUNKÁJUKAT. 
REMÉLEM MEG SOK ÉVIG LÁTHATOM A WEB-EN. 
ÜDVÖZLET MINDENKINEK, MÉG ISMERETLENUL IS: 
IPKOVICH FERENC "KALAC"" 
Aki Feri bácsit nem ismeri: Bögöthy Ili néni Peresznye elsö óvónöje volt (kb.: 1954-56 között), Feri bácsi pedig az Ö férje.  
 
Feri bácsinak és Ili néninek köszönjük a kedves szavakat!
 
» Jelentés az adminisztrátornak
» Válasz erre a hozzászólásra...

Hozzászólok!



mXcomment 1.0.9 © 2007-2024 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
PDF